chocolate's fan meet the dentist ;P

Saturday, November 26, 2011

I am THANKFUL :')

I am Thankful ~

FOR THE WIFE 
WHO SAYS IT'S HOT DOGS TONIGHT, 
BECAUSE SHE IS HOME WITH ME, 
AND NOT OUT WITH SOMEONE ELSE. 

FOR THE HUSBAND 
WHO IS ON THE SOFA 
BEING A COUCH POTATO, 
BECAUSE HE IS HOME WITH ME 
AND NOT OUT AT THE 'KEDAI KOPI'

FOR THE TEENAGER 
WHO IS COMPLAINING ABOUT DOING DISHES 
BECAUSE IT MEANS SHE IS AT HOME, 
NOT ON THE CINEMA

FOR THE TAXES I PAY 
BECAUSE IT MEANS 
I AM EMPLOYED. 

FOR THE MESS TO CLEAN AFTER A PARTY 
BECAUSE IT MEANS I HAVE 
BEEN SURROUNDED BY FRIENDS. 

FOR THE CLOTHES THAT FIT A LITTLE TOO SNUG 
BECAUSE IT MEANS 
I HAVE ENOUGH TO EAT. 

FOR MY SHADOW THAT WATCHES ME WORK 
BECAUSE IT MEANS 
I AM OUT IN THE SUNSHINE 

FOR A LAWN THAT NEEDS MOWING,
WINDOWS THAT NEED CLEANING, 
AND GUTTERS THAT NEED FIXING 
BECAUSE IT MEANS I HAVE A HOME. 

FOR ALL THE COMPLAINING 
I HEAR ABOUT THE GOVERNMENT 
BECAUSE IT MEANS 
WE HAVE FREEDOM OF SPEECH.. 

FOR THE PARKING SPOT 
I FIND AT THE FAR END OF THE PARKING LOT 
BECAUSE IT MEANS I AM CAPABLE OF WALKING 
AND I HAVE BEEN BLESSED WITH TRANSPORTATION. 

FOR MY HUGE ELECTRIC BILL 
BECAUSE IT MEANS 
I STILL IN LIGHT.  


FOR THE PILE OF LAUNDRY AND IRONING 
BECAUSE IT MEANS 
I HAVE CLOTHES TO WEAR. 

FOR WEARINESS AND ACHING MUSCLES 
AT THE END OF THE DAY 
BECAUSE IT MEANS I HAVE BEEN 
CAPABLE OF WORKING HARD. 

FOR THE ALARM THAT GOES OFF 
IN THE EARLY MORNING HOURS 
BECAUSE IT MEANS I AM ALIVE. :)


THE GREAT THANKFUL IS TO ALLAH ! THE ONE WHO CREATED US AND THE ONE WHO HAD PLANNED ALL OF THAT SUCH OF THINGS ♥

Alhamdulillah :)

Wednesday, November 23, 2011

wordless WEDNESDAY #2 :)





♥♥♥ :)
*pssstt* :: ini sebenarnya my ♥ cadar ~ hee
*not wordless anymore* =.=

Monday, November 21, 2011

harimaumudamalaya ~ aummm ! ♥


"setajam tajam paruh garuda, tergolek jugak kat celah kuku harimaumudamalaya.. auummm ! " *gabungan neuron aimitqah* hahaha

aummmm !!!

sape cakap kat MESIR xtaw pasal bola2 nie ?? haha. kitaorang warga2 ALEX nie masih berdarah MElAYU taw~~ hehe.. *xkan melayu hilang didunia !* :P  walaudimana dan setiapmasa MALAYSIA ku tanah tumpah darahku *semangat kan kan* hee ~~ semangat nasionalisme pulak tetibe. atiqah la nie.. haishh.. 



merepek je pakcik PAUL nie. jgn caye dy. haha



so, nie nak wish live dari sinie kepada semua barisan pemain HARIMAUMUDAMALAYA ~ haha.. *bajet deorang nak baca la kan* 
"good job ! u guys memang cool laa ~~ haha.. congrates2" hehe.. tu je kot..
saya bangga jadi rakyat MALAYSIA :)







psstt :: dalam gembira2 menang bola nie, tolong doakan ktorang selamat, pilihanraya mesir dah nak dekat.. 28/11  huuuu

Wednesday, November 16, 2011

groining into passion of identity


yes welcome to this blog. how are ya ? nice to meet my pretty lil cutie blog ? euuww i m so gediks..
let me introduce myself,i am the other admin..not aimi amalina shukri..yes this blog has been hacked for a while because the real admin has not pay for her internet bills..so this is my oppurtunity to post new entry cause i knew this blog has so many fans.. :O~~hehe syok seniri



skin colour is not a matter


i have been given a task about friendship..as u can see thruogh the picture it's symbolizing about true friends although the nyawa is near hujung tanduk. i guess u all wondering why i am speaking ? yes because i m practising english for muet which start this saturday.

kasih ibu membawa ke syurga,kasih bapa tiada nilainya..ilmu dicari terpahat didada,kawan dikenali sahbat selamanya(mcm x sedap,lan x ah)
kawan sejati sukar dicari,kawan sehidup semati apatah lagi..

kawan boleh diibaratkan sebagai ahli keluarga kerna mungkin mereka lebih rapat n mengenali peribadi kita..
kalau kita mati,mungkin ahli keluarga memikirkan harta utk diwarisi,tapi mungkin kawan yg akan terasa kehilangan yg amat besar..






abaikan sape dlm gmbar ni..keikhlasan amat diperlukan dlm persahabatan..tgk cite james bond,wlopon ejen 007 da lme kawan dgn ejen 00X tp rupa2nya ejen 007 kne tipu akhirnya pasai ejen 00X perisik utk negara lain..ini menunjukkan duit mengatasi nilai persahabatan.memang banyk kes kawan makan kawan yg diakhiri dengan kes kematian..

jadi dewasa ini berwaspadalah dlm memilih kawan sekalipun dia adalah kawan anda yg terakhir di muka bumi ini..xde pape lg kot na merepek..sekian



:))



Tuesday, November 15, 2011

wordless WEDNESDAY #1 :)

hee ~ >.<





psstt : haha, jangan tanya knape letak gambar nie =P
sebab sangat sangat wordless oke :)

Monday, November 14, 2011

*study jap* GIGI ! ♥


dental anatomy 1

HUMAN DENTITION

GIGI terbahagi kepada 2, primary (deciduous/kanak2) dan secondary (permanent tooth) 

jenis jenis GIGI
central incisor 
lateral incisor
♥canine
♥premolar
♥molar

tapi kan kan, kalau sapa sapa yang ada adik kecik. check gigi dia, kalau dia ada gigi premolar, cepat bawak pergi jumpa doktor gigi *dentist* dengan segera oke. haha. golongan kanak kanak tak ada gigi premolar! ;) keseluruhan jumlah gigi deorang = 20 je

takde premolar kan ? *gigi kanak kanak*

untuk yang warga dewasa mahupn remaja *sape sape je yang dah ada gigi kekal*, bilangan keseluruhan gigi = 32. sape tak cukup tu, ade la yang tak tumbuh lagi. yang dah hilang, memang takkan tmbuh dah. *sila kumpul duit beli GIGI PALSU oke* 

yg nie pulak gigi kita *warga warga gigi kekal* semua jenis gigi ada. *sila check  cepat!*

haa, nak tegur sikit pasal rutin harian kita, pernah dengar kan lagu nie, "bangun pagi, gosok gigi~~ blablabla..." bila budak budak kecik dengar lagu nie, terus set dalam otak deorang, bangun pagi je gosok gigi. waktu lain ?  act, the most important time untuk gosok gigi adalah before we sleep at the night ! bangun pagi tu komor komor je pun takpe. sebab malam time kita nak tidur, macam macam proses berlaku dalam mulut kalau tak gosok. bayangkan, makanan yang terlekat celah celah gigi pun boleh basi tau dalam mulut. *yekks*

one mOre, jangan lupa, selalu selalu la senyum oke. *senyum kan sedekah* :)
gigi aimi x lawa, sebab tu la tngkap gambar malu nk tunjuk gigi :P

#teringat abah pesan, "nanti dah jadi doktor *aminnn* , ubah lagu yg bangun pagi tu, convert jadi - sebelum tido, gosok gigi.. bangun pagi komor komor..." haha..

p/s :: rajin rajin la gosok gigi before tidur oke ! banyak kelebihan dia.. insyaAllah ~ :)

Sunday, November 13, 2011

Alexandria and i ♥

my LIFE started here ~

ALEXANDRIA
egypt :)

every single person has their own 'timeline' story about their life. same goes to me. *so, kalau rasa boring jangan baca oke* haha. banyak boleh di 'describe' kan dari perkataan EGYPT. ramai tanya. "okay ke EGYPT? best tak ?" 1st impression bile jejak kaki kat tanah EGYPT nie, macam macam bentuk description keluar dari cell2 neuron yang aktif mengejut. huhu. "berdebu, berhabuk, kotor, sampah rmerata, orang arab besar besar, busuk la", dan semuanya adalah -ve. itulah EGYPT. 


dalam 10001 keburukan EGYPT, terselit jugak KELEBIHAN. by the way, kelebihan nie kita tak boleh nak describe kan. kalau nak tahu, kena cari dan rasa sendiri kenikmatan kelebihan tu. *so, kalau berpeluang datangla egypt*sebab kat sinie merupakan GEDUNG ILMU. memang rugi kalau duduk sinie tak try nak kaut ilmu lain banyak banyak. lagi satu, the common soalan orang akan tanya bila chatting, "aimi, sekarang dah pukul berapa eh ?" hahaha. berbuih nak jawab soalan sama makna nie. mesir lambat 6 jam, tolak je 6 jam oke ~ :)

aimi & kautsar

laut mediterannean



ALEXANDRIA ♥ 


jangan tanya ape dia pye meanings :P



#serba serbi BIOGRAPHY pasal ahli bait 
     ♥ ATIQAH SABRI
     ♥ HAJAR SYIKIN
     ♥ KAUTSAR ZAHARI

 "saye cantik  sangat rajin nk wat blog nie,, hehehehehehe.. soo.. kalau nampak sngt memboringkan blog nie plez la jgn click kat follow me! hehehehehe.." from HAJAR SYIKIN *nie name fb dia* pg semua serang dia !! agi sorang ahli bait  name atiqah sngat2 suka menyanyi lagu... aper yer.. alah, lagu 2.. dalam video matluthfi ade bru buat.. hah! lagu tiga kata- KRU.. "cin,cin,cinta kamu~~~~" itu baru ATIQAH SABRI. lagi sorang, KAUTSAR MOHD ZAHARI.  haa.. yang nie cerita dia best sikit. haha. budak nie rajin sangat sangat masak. tak tahulah kenape kan. hahaha. kiteorang pun duduk makan je laa. 

kami GADIS LAUT~ awww  ♥
*hajar kautsar atiqah*


p/s: sape sape yang berkenaan jangan bangga sangat oke ! :P

  

Saturday, November 12, 2011

about LIFE :)


LIFE ?

 try to make it happiness not meaningless